Hoe werken airconditioners?

Een goede airconditioner moet de kamer afkoelen, en een slechte airconditioner moet de kamer te warm houden. Das unterscheidet es stark von Artikeln wie etwa Kleine Bouwdroger. Dus dat gaan we hier bestuderen. Betrachten Sieeinen airconditioner vergelijk Testbericht. Airconditioning en Hittegolf: Een echt voorbeeld

Wat is een hittegolf? Een hittegolf is een langere periode van lage luchtvochtigheid en hoge temperatuur in het midden van een seizoen, en soms het hele seizoen.

Dit is een voorbeeld van de echte wereld. Onderstaande grafiek toont de temperatuurafwijking ten opzichte van de Nederlandse Republiek sinds het begin van het jaar 2010. De oranje lijn is het historische gemiddelde. De groene lijn vertegenwoordigt het nieuwe gemiddelde dat sinds december is berekend. Deze grafiek heet een hittegolf en is zeer nuttig voor het vergelijken van temperaturen over meerdere seizoenen. De gele lijn is het jaarlijkse gemiddelde, dat wordt weergegeven in de volgende grafiek. Dit is wat de meeste mensen bedoelen met de zinsnede hittegolf. U zien dat de gemiddelde temperatuur voor het hele jaar was hoger dan in 2010 op veel locaties. Echter, de groene lijn toont geen sterke trend als de oranje lijn laat zien, dus het lijkt alsof de recente stijging is niet duurzaam. De trend is nog steeds negatief. Deze hittegolf heeft ook gevolgen voor mijn eigen land, Nederland. Dus wat heeft de hittegolf intenser dan normaal? In deze post zal ik je laten zien hoe deze hittegolf mijn leven beïnvloed. Ik zal u ook enkele van de redenen waarom de hittegolf is zo intens en hoe om te gaan met hen.

Wat maakte deze hittegolf zo intens?

We beginnen met de gegevens die beschikbaar zijn van de afgelopen dagen. Als u deze gegevens gebruikt, is het handig om de hittegolf te vergelijken met de vorige hittegolf. Het verschil is meer voor de hand liggende voor de twee data sets, zoals ik later zal uitleggen. Het verschil tussen de twee periodes is vrij groot:

De vorige hittegolf:

De hittegolf van dezelfde periode vorig jaar was niet zo intens. Sterker nog, de hittegolf in 2014 was de op één na koudste record. De reden voor de warmste periode was het feit dat de koude voorzijde zich niet over het gehele land, maar slechts tot sommige delen uitbreidde. Voor de hittegolf in 2014 neem ik het gemiddelde van de gegevens van de eerste 3 dagen. De hittegolf die zich in oktober voordeed is de koudste record, maar het heeft slechts een gemiddelde temperatuur van 15,3 °C. De op een na koudste was die in januari, waarin de temperatuur slechts 14,6 °C was. Ik zou niet zeggen dat de temperatuur van de lucht warmer is dan die van de grond tijdens de hittegolven van het verleden, maar dat het niet zozeer is dat de grond warmer is dan de lucht. Een hittegolf is een hete tijd voor de grond om erg warm te worden, en de grond wordt niet zo heet als tijdens een koude tijd in de stad. Ik wil er ook op wijzen dat, ondanks het feit dat we de hittegolven zien die in de zomer zijn, de lucht koel blijft in de stad tijdens de zomers.

U de temperatuurgegevens voor elke stad vinden in mijn gegevensgalerij.